Er Mærsk mon tempelridder?

Erling Haagensens teori om tempelriddernes kirkebyggeri på Bornholm er interessant, men han forstår jo slet ikke de store perspektiver i tingene, nemlig at der gælder et større og meget mere vidtrækkende mønster, der trækker tråde fra middelalderen helt op i vore tider.

Det begynder med det spektakulære mord på Erik Klipping i 1286 begået af Marsk Stig Andersen af den mægtige sjællandske Hvideslægt. Trækker man en linje fra Finderup Lade gennem øen Hjelm, hvor Marsk Stig opholdt sig efter udåden, løber den ikke alene gennem Sejerø, hvor Marsk Stig ifølge sagnet ligger begravet, men den ender i Dragør. Her skal som bekendt den næste Føtex-butik opføres, den østligste i Danmark. Trækker man herfra en linje til den vestligste Føtex i Esbjerg og herfra igen en lige så lang linje gennem Hjelm og fra dette endepunkt en tilsvarende linje gennem Føtex i Svendborg, dæmrer det. Denne linje går igennem Helsingør. Behøver jeg sige mere?

Dansk Supermarked har lagt en strategi for placeringen af deres varehuse. Fuldender man billedet med en linje gennem Salling i Århus og dernæst Hjelm igen for at slutte den sidste linje på det oprindelige åsted i Finderup, danner der sig en syvtakket stjerne! Det var Marsk Stigs våbenmærke, men hvad vigtigere er, det er også A.P. Møller - Mærsks logo, ejeren af Dansk Supermarked! I stjernens skæringspunkter finder man bl.a. Salling, A.P. Møllers oprindelige partner i Dansk Supermarked, og Svendborg, den by, hvor A.P. Møller startede sin virksomhed. Og det endelige bevis? Linjen fra Svendborg til Helsingør går lige igennem Bjernede med Sjællands eneste rundkirke, opført af Hvideslægten! Den store gåde, der står tilbage er: Hvorfor er der ingen Føtex på Bornholm? Har Haagensen svaret? Tør han sige sandheden?

(læserbrev i Politiken 18. juli 2008)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar